ERBAA TİCARET VE SANAYİ ODASI İFTAR PROGRAMI VE VERGİ REKORTMENLERİ ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLEDİ

Yoğun katılımın sağlandığı programa, Erbaa Protokol’u tam kadro katılırken, yenen iftar yemeğinin ardından, Erbaa Müftümüz Sn. Mehmet Ceylan’ın yaptığı yemek duasından sonra yapılan konuşmalarla devam edildi. Erbaa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Gökalp Coşkun yaptığı konuşmada,  Müslüman Aleminin ramazan ayında çektiği sıkıntılara değinerek;  “Bizler böyle huzur içinde iftarımızı yaparken yeryüzünün bir çok yerinde milyonlarca Müslüman sıkıntı, dert ve elem içinde bir ramazan yaşamaktadır. Başta Filistin’de, Gazze’de, Irak’ta, Suriye’de, Kerkük’de Zulüm ve gözyaşı hakimdir. Cenab-ı Allah bugünün hürmetine onların özgürlüklerine kavuşmasını dileriz.” Diyerek devam etti.

Bizler Erbaa Ticaret ve Sanayi Odası  yönetimi olarak görevi devraldığımız 14 Ay içerisinde daha iyi hizmet edebilmek için çalıştık. Sizlerin bize vermiş olduğu destekle sizin adınıza Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği yüksek disiplin kurulunda, TOBB ETÜ Hastanesi yönetimde ve sağlık bakanlığında TOBB temsilcisi olarak görev aldık. Bunların hepsi sizin bize vermiş olduğunuz destekle gerçekleşti, Yine bu süre içerisinde, Girişimcilik kursları düzenledik, Web sitemizi yeniledik, Şeffaf bir yönetim adına tüm ekonomik göstergelerimizde eylül ayından itibaren sizlerle paylaşmaya başlayacağız. Hizmet binamızı günümüz modern mimarisiyle birleştirmek için 200.000 TL den fazla yatırım yapıp yeniledik. TOBB akreditasyon sürecini başlatıp 5 yıldızlı oda olacağız. Marka şehir Erbaa olabilmek adına ülke genelindeki tüm oda ve borsalara reklam materyalleri gönderdik. Organize Sanayi Bölgemizin büyümesi ve gelişmesi için tanıtımlarda bulunduk. Toprak sanayimiz adına Hasan UĞURLU barajında hammadde almak için girişimleri başlattık. İnşallah en kısa sürede bunu da başaracağız. Ücretsiz hukuki danışmanlık hizmetine eylül ayı itibariyle başlıyoruz. Hazırlıklarımızı tamamladık. Masalarımızın üzerinde duran dosyalarda odamızın ilçemizdeki sektörler konusunda yaptığı bir projeksiyon çalışması vardır. Bu çalışmadaki amacımız ilçemizde Ticaret ve Sanayi sektörünün mevcut durumunu ortaya koyarak avantaj ve dezavantajlarını tespit edip ona göre kendimize çeki düzen vermektir. 2023 yılında nasıl bir Erbaa hayal ediyoruz. Ticaret hacmimizi nasıl geliştirip büyütebiliriz, bu sorulara cevap bulmak istiyoruz. Günümüzde artık tarım karın doyurmak için değil para kazanmak için yapılıyor. Dünya genelinde ticari ürünlerin fiyatı % 30 artarken tarımsal ürünün fiyatı % 140 artış göstermektedir. Çok verimli topraklara sahip ilçemizde tarımsal ürünlerimizde kaliteyi ve verimliliği ön plana çıkartıp tarım ürünlerimizi endüstriyel ve katma değerli ürünler haline getirmeliyiz. Bu konuda samsundan gelip ilçemizde tarıma yatırım yapan eski samsun milletvekili Ahmet AYDIN’ı çalışmalarını ve öngörüşlerini kendimize örnek alıp bizlerde bu konuda yatırımlar yapmalıyız.

Bir elin nesi var iki elin sesi var sözünü kendimize şiar edinip ortak iş yapma kültürümüzü geliştirmemiz lazım. İnşallah eylül ayından itibaren ilçemizde yapılabilecek ortak yatırımlarla ilgili fizibilite çalışmalarını siz değerli üyelerimizle birlikle gruplar halinde inceleyip, tartışacağız. Erbaa’nın büyümesi ve gelişmesi hizmet ve gayrimenkul sektörlerine yatırım yapmakla olmaz. üreteceğiz, üreteceğiz, üreteceğiz !  Üretimi ve istihdamı arttırmazsak bir süre sonra hizmet ve gayrimenkul sektörlerine yapılan yatırımlar değer kaybına uğrayacaktır. Yaşadığımız şehri geliştirmek ancak ortak akıl, birlik ve dayanışma ile mümkündür.

‘’ Allah hiçbir emeği zayi etmez,, Erbaa Ticaret ve Sanayi Odası  olarak yaptığınız ticaretinizde ve sanayi üretiminde Yüce Allahın emeğinizi zayi etmemesi ve bol kazançlı bir yıl geçirmeniz dileğiyle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”

Diyerek konuşmasına son verdi.

Belediye Başkanı Sn. Hüseyin YILDIRIM, Erbaa Kaymakamı Sn. Abdulkadir DEMİR ve Erbaa Vergi  Dairesi Müdürü Sn. Ali ASLANKAYA kürsüde Erbaa Ticaret Ve Sanayi Odası üyelerine seslendiler. Duyulan memnuniyet ve odamızın çabaları takdir toplarken, aslında potansiyelimizin daha büyük olduğu ve üretimin Erbaa’ya neler kattığı ve daha neler katabileceği konuşuldu.

Vergi Rekortmenleri Ödül Törenine geçilerek Kurumlar vergisi Rekortmenlerine ödüllerini vermek üzere sırasıyla Erbaa Kaymakamı Sn. Abdulkadir DEMİR, Erbaa Belediye Başkanı Sn. Hüseyin YILDIRIM ve Erbaa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sn. Sinan BAYRAKTAR kürsüye çıkarak plaketleri sundu. Ardından Gelir Vergisi Rekortmenlerine Ödüllerini vermek üzere Erbaa Vergi Dairesi Müdürü Sn. Ali ASLANKAYA, ETSO Yönetim Kurulu Üyesi Ertan ŞENEL ve ETSO Yönetim Kurulu Üyesi Sayman Üyesi Selçuk BARSBAY Plaketleri vermek üzere kürsüdeydi. Son olarak Erbaa Ticaret ve Sanayi Odasının ilk üyelerinden olan ve Kırkıncı yılını dolduran üyelerin Plaketlerini almasıyla Program son buldu.