Nafi Güral Erbaalı genç girişimcilerle tecrübelerini paylaştı

NAFİ GÜRAL ERBAALI GENÇ GİRİŞİMCİLERLE TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI

ERBAA Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gökalp COŞKUN’un ev sahipliğinde düzenlen TOBB Yüksek Disiplin Kurulu toplantısının akabinde Erbaa Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU nun düzenlemiş olduğu Başarı ve Tecrübe Genç Girişimcilerle buluşuyor temalı toplantılarının 2.si düzenlendi. İlk buluşmada Erbaalı İş adamı Sn. Hüseyin Özdilek ‘i ağırlayan GENÇ GİRİŞİMCİLER’in bu sefer ki  konuğu Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB YÜKSEK DİSİPLİN KURULU BAŞKANI, NG GÜRAL HOLDİNG kurucusu NAFİ GÜRAL’ dı.

Erbaa TSO Konferans Salonunda gerçekleştirilen Programa Erbaa Kaymakamı Sn. Abdulkadir DEMİR, Belediye Başkan Yardımcısı Sn. Oğuzhan ÖNAL, TOBB Yüksek Disiplin Kurulu Üyeleri; Şanlıurfa TSO Bşk. Sn. Eyyüp Sabri ERTEKİN, Doğanhisar TO Bşk. Sn. A.Sami ACAR, KGK Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Mustafa DÖNMEZ ve TOBB Müfettişleri ile çevre ilçe Oda Başkanlarından, Turhal TSO Bşk. Sn. Ömer ÇENESİZ, Niksar TSO Bşk. Sn. Mahmut Bülent AYBAK ve Yönetim Kurulu, TOBB Tokat Akademik Danışmanı Sn. M.Sait DÖVEN, İlçemiz STK Başkanları, Genç Girişimcilerimiz ve Üyelerimiz Katıldılar.

Konferansta ilk olarak konuşma yapan Erbaa TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yüksek Disiplin Kurulu Raportörü Gökalp Coşkun, davetlilere, katılımlarından dolayı teşekkür etti ve yapılan toplantılarının devam edeceğine girişimcilerin her zaman destekçisi olduğunu anlattı. Başarılı ve tecrübeli iş adamlarını Erbaa’mıza getirmeye devam edeceğiz dedi.

Akabinde konuşma yapan Erbaa Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Mümin AKGÜL  yaptıkları çalışmalardan ve projelerinden bahsetti.

‘’Sevgili KONUKLAR

Bugün burada ‘Başarı Ve Tecrübe Genç  Girişimcilerle Buluşuyor’  temalı toplantılarımızın ikincisini düzenliyoruz. Toplantımıza  katılan değerli misafirlerimize şahsım ve üyeler adına teşekkür ediyorum.

Ufkumuzu ve düşünce dünyamızı genişleterek biz genç girişimcilere her zaman yardımcı olan  Tüm tüccarlarımızın sıkıntılarıyla dertlenen, çözüm arayan ve çözüm üreten  Erbaa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Gökalp Coşkun ağabeyimize özellikle teşekkürü bir borç biliyoruz.

İyi fikirler ve cesur adımlar SLOGANIYLA  yola çıktığımızda bütün fikirleri önemseyerek dinledik ve istişare toplantıları yaptık. Yaptığımız toplantılar neticesinde Tarımsal KALKINMA projesi üzerinde karar kıldık. Bizleri bu fikre yönlendiren  Bölgemizin tarım havzası olması ve mikroklimatik iklim yapısına sahip olmasıydı. Ama en önemlisi de burada üretimin günümüz teknolojisinden uzak  yapılmasına rağmen Tokat ta Karadeniz bölgesinde hatta Türkiye genelinde ön sıralarda olmamızdı. Raporlarımızı hazırlayarak eksiklerimizi tamamladık.

Tarımsal sanayileşmenin kaliteli ve standart üretimden geçtiğini bilen bir genç girişimciler grubuyuz. 10 dönümlük örtü altı yetiştiriciliği yani sera fizibilite raporunu hazırladık. Üretimle ilgili kısımlarını tamamladık. Pazarlamayla ilgili araştırmalarımız devam  etmekle birlikte iki ayrı tarım arazisi üzerinde de kiralamaya yönelik çalışmalarımız devam etmektedir. ERBAA’NIN  en büyük gücü müteşebbis ruhudur. O müteşebbis ruhun asli temsilcileri de bu salonda. Bizim doğalgazımız ,  petrolümüz yok. Ama dağları delen, ufkun ötesini gören, imkansızı mümkün kılan cesur insanlarımız var. Biz dualarla dükkanını açan, siftahini besmeleyle yapan, hamdolsun demeden kepenk kapatmayan tüccarlarız. Biz helal rızık arayan, harama sırtını dönen müteşebbisleriz. Allah gönlümüzü zengin, emeğimizi ve kazancımızı bereketli milletimizin birlik ve beraberliğini daim kilsin. Yolumuz açık olsun. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.’’

diyerek  konuşmasını tamamladı ve  mikrofonu gecenin onur konuğu Nafi  GÜRAL’ a verdi.

Sn. NAFİ GÜRAL bir saati aşkın süren konuşmasında aile şirketleri ve kurumsallaşma üzerinde durdu. Aile Şirketlerinin birlik ve beraberlik içinde kalmasının önemini vurguladı. Birlik ve beraberliğin bir düzen ve kurumsallaşma bir aile anayasası oluşturarak mümkün olacağını belirten GÜRAL, bunu kendi şirketlerinde uygulamaya koyduklarını anlattı. Her çocuğunun bir şirketin başında olduğunu yönetimin kız erkek ayrımı olmaksızın eşit bir şekilde yürüdüğünü anlattı.

KURUMSALLAŞMA olmadan başarının mümkün olmadığını, olsa da kısa süreli olacağını söyleyen GÜRAL, Şirketlerini büyütmek isteyenlerin mutlak suretle Kurumsallaşması gerektiğini vurguladı. Ben olmazsam bu işler yürümez mantığından uzaklaşmak ve profesyonelleşmek gerektiğini kayıt dışı olayının tamamen ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi. Kasa beklemekten işleri yönetmeye geçilmesi gerektiğini kurumsallaşmanın ancak böyle mümkün olacağını vurguladı. Aile şirketlerinde nesil değişirken mutlaka bir baş olması gerektiğini ve herkesin onu dinlemesi gerektiğini belirtti. NAFİ GÜRAL, Üyelerimizden gelen sorulara da cevap verdikten sonra, Erbaa Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu ve genç girişimcilere teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Katılımcılara Genç Girişimcilerimiz ve Yönetim Kurulu Başkanımız Tarafından Plaket verildikten sonra Program sona erdi.